Raporti i OBSH-së për mjekët/ Meta: Problem shumë serioz

0 269

Presidenti Ilir Meta, ka reaguar për raportin e OBSH-së për mjekët, ku Shqipëria renditet mes vendeve me numrim më të ulët të bluzave të bardha. Kreu i shtetit ka theksuar se në këtë kohë pandemie duhen politika më largpamëse. Sipas tij jo vetëm për të frenuar largimin e mjekëve, por edhe për të motivuar personelin shëndetësor në vend. ”Situatat që po kalon vendi lidhur me pandeminë Covid-19, janë provë shumë e qartë se pa një sistem shëndetësor plotësisht efiçient dhe të plotësuar me mjekë, shëndeti i qytetarëve do të jetë i rrezikuar”.

Postimi i plotë

Numri tepër i ulët i mjekëve për banor në Shqipëri është një problem shumë serioz i sistemit tonë shëndetësor. OBSH evidenton shumë qartë këtë situatë kritike në raportet e saj. Shqipëria paraqet numrin më të ulët të mjekëve për banorë se sa shumë vende të Ballkanit dhe kjo është e papranueshme.

Shëndeti, si e mirë themelore e shqiptarëve duhet rivlerësuar nga qeveria, opozita dhe shoqëria civile dhe kërkon një zgjidhje të shpejtë të problemit të mjekëve, të cilët përbëjnë zemrën e sistemit shëndetësor. Të mos hezitohet në asnjë çast për të bërë çdo investim që duhet nga financat publike për të zgjidhur këtë problem kardinal.

Situatat që po kalon vendi lidhur me pandeminë COVID-19, janë provë shumë e qartë se pa një sistem shëndetësor plotësisht efiçient dhe të plotësuar me mjekë, shëndeti i qytetarëve do të jetë i rrezikuar. Sfidat e shëndetit publik janë në rritje ndaj duhen politika më largpamëse, jo vetëm për të frenuar largimin, por për të rritur, motivuar dhe fuqizuar personelin shëndetësor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.