Mesazhe bashkimi nga tre ish-presidentët amerikanë

0 341

Mesazhi i presidentit amerikan Joe Biden për unitet dhe bashkim mes të gjithë amerikanëve, është mbështetur edhe nga thirrjet e tre ish-presidentë. Dy demokratët Bill Clinton, Barack Obama dhe republikani George W. Bush, duke qëndruar pranë njëri-tjetrit dhe vlerësuan traditën e gjatë amerikane të kalimit paqësor të pushtetit.

“Ne duhet të dëgjojmë jo vetëm njerëzit me të cilët jemi dakord, por edhe njerëzit që nuk janë dakord me ne. Një nga kujtimet e mia më të dashura për inaugurimin është bujaria që Presidenti Bush më tregoi dhe Laura Bush për Michelle”, tha Obama.

Ish-Presidenti Bill Clinton u shpreh se rëndësia e një transferimi paqësor pushteti është fondamental. “Ne jemi duke u përpjekur të kthehemi në normalitet, të merremi me sfida krejtësisht anormale dhe të bëjmë atë që bëjmë më mirë, të arrijmë një bashkim më të përsosur. Ky është një fillim i ri. Gjithkush duhet të zbresë nga lartësia e kalit dhe të mblidhet me fqinjët dhe miqtë për ta bërë të munguar atë”.

Kurse ish-presidenti George W Bush tha se Amerika është një vend bujar, njerëz me zemër të madhe. “Unë mendoj se fakti që ne të tre po qëndrojmë këtu duke folur për një transferim paqësor të pushtetit, flet për integritetin institucional të vendit tonë. Amerika është një vend bujar, njerëz me zemër të madhe. Të tre ne ishim me fat që ishim president i këtij vendi”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.