Media italiane: Shqipëria Meksika e Europës, po na mbyt me drogë

0 321

“La gazzetta del Mezzogiorno”, një nga më të mëdhatë në jug të Italisë shkruan se trafiku i drogës nga Shqipëria ka njohur ritme të larta gjatë muajve të fundit.

Gazeta shprehet se klanet mafioze shqiptare kanë ngritur një rrjet bashkëpunimi me mafien italiane, turke dhe kolumbiante, jo vetëm për trafikun e hashashit, por dhe të kokainës dhe heroinës.

Në artikullin thuhet se Shqipëria, për shkak të linjave të trafikut të drogës është kthyer një “Kolumbi të Europës”.

Gazeta italianë bën një përshkrim të mënyrës sesi janë fuqizuar bandat e drogës në Shqipëri duke shfrytëzuar lidhjet me pushtetin dhe duke u kthyer nderin këtyre të fundit me vota dhe para.

Artikulli i publikuar në median italiane:

Un mare di droga dall’Albania: ogni notte verso le coste italian

Leave A Reply

Your email address will not be published.