Lufta me Covid-19, alarmi i mjekes: Në Shqipëri po jepen ilaçet e gabuara

0 361

Mjekja specialiste e mjekësisë familjare dhe urgjencës, Aurora Meta Dollenberg, thotë se çdo ditë po bëhen gabime të mëdha me dhënien e ilaçeve në Shqipëri.

”Në Shqipëri po ndodh një përmbysje e këshillimeve që jep OBSH-ja dhe vendet e tjera Europiane, jo vetëm për xhepin e pacientëve por në rradhë të parë për shëndetin e tyre në përkeqësim”,-tha Dollenberg.

Sipas saj, mjekët e familjes po japin menjëherë ilaçet e gabuara. ”Nëse pacienti të vjen me shenja të infeksioni nuk do të thotë automatikisht që janë bakteret që e kanë shkaktuar por në rastin më të madh, siç dihet në periudhën e dimrit janë këto gripet sezonale”,-tha më tej ajo.

Leave A Reply

Your email address will not be published.