Kompania ”Moderna”: Vaksina jonë është 94.5% efektive kundër Covid-19

0 315

Një javë më parë, ishte kompania ”Pfizer” dhe ”BioNTech”, që njoftuan se kishin mundur të krijonin një vaksinë me 90% efektivitet kundër Covid-19, që është në pritje të aprovimit nga autoritetet amerikane për marrjen e një license.

Ndërsa sot kompania Amerikane ”Moderna”, pretendon se ka gati vaksinën kundër Covid-19. Media globale ”BBC”, shkruan se vaksina e prodhuar nga ”Moderna” është 94.5% efikase në parandalimin e Covid-19.

Vaksina e Moderna-s është provuar në 30 mijë njerëz në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, 15 mijë prej të cilëve kanë marrë 2 doza të vaksinës në 4 javë diferencë, ndërsa të tjerët janë vaksinuar përmes injeksioneve.

Leave A Reply

Your email address will not be published.