Basha: Ramavirusi e la biznesin e vogël pa mbështetje

0 198

Kreu i PD-së, Lulzim Basha, pas takimeve me biznese dhe qytetarë në njësinë 5 në Tiranë, deklaroi se “mijëra biznese përballen me rënien e fuqisë blerëse, pamundësinë për të paguar qiratë edhe për muajt e izolimit, ndërsa xhiroja e tyre është në nivele minimale”.

“Faturat aforfe të energjisë janë më të larta edhe se një vit më parë, ndërsa Shqipëria renditet ndër vendet me çmimin më të lartë të energjisë e po kështu edhe për faturat e ujit. Këto, së bashku me tatimet dhe taksat, rrënuan ekonominë e po çojnë drejt falimentimit në masë të biznesit të vogël. Ky është shqetësimi që dëgjova sot nga të gjithë bizneset e vogla në njësinë 5 në Tiranë. Mungesa e mbështetjes për ta dhe për konsumatorët nga qeveria po i çon drejt mbylljes shumë biznese familjare”.

Sipas Bashës, kjo gjendje është kudo në Shqipëri. ”Varfëria është ulur këmbëkryq në familjet shqiptare. RAMAVIRUSI ka prekur çdo degë të ekonomisë, pasiguria e papunësia po prek çdo pjesë të shoqërisë”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.