Blushi reagon ashpër për diplomatët: Me çfarë të drejte diskutoni dekretet e një shteti që ka shpallur Pavarësinë që në 1912?!

429

Zëdhënësi i Presidentit Tedi Blushi ka reaguar lidhur me komente të disa diplomatëve në Tiranë, të cilët “diskutojnë” për detaje teknike dhe juridike të zbatimit të ligjit, duke dalë nga misioni i tyre në Shqipëri.

Në një reagim të ashpër në Facebook, Blushi thotë se ambasadorët hyjnë në debate qesharak juridike. Në mënyrë të qartë, kreu i shtetit u sugjeron këtyre diplomatëve se mund të ankohen vetë në Komisionin e Venecias dhe të zgjidhin “dilemën” se kush është më e rëndësishme; Kushtetuta e Shqipërisë apo Dvorani i Partisë?

Po në mënyrë kaq të qartë, Blushi u kujton diplomatëve misionin që kanë në Republikën e Shqipërisë duke ju drejtuar një pyetje publike: “A i keni marrë leje Kryetarit të shtetit tuaj kur hyni në lojrat e grupit të strukturuar diplomatik për të diskutuar dekretet e Kryetarit të një shteti që e ka shpallur Pavarësinë që në vitin 1912?!”.

Reagimi i plotë i Zëdhënësit të Presidentit, Tedi Blushi

Presidenti Meta nuk ndalon asnjë ambasador të bëhet qesharak dhe karagjoz duke hyrë në debate juridike që nuk ekzistojnë, pasi Kushtetuta dhe ligji për Gjykatën Kushtetuese e kanë të shkruar qartë dhe prerë se Presidenti s’mund të bëjë dy emërime të menjëhershme në Gjykatën Kushtetuese.

Por Presidenti nuk i ndalon ata t’i drejtohen vetë Komisionit të Venecias e ta pyesin: Kush është me e rëndësishme, Kushtetuta e Shqipërisë apo Dvorani i Partisë?

Ndërsa Presidenti ka një pyetje për këta dhunues të çdo norme diplomatike dhe Konvente: A i keni marrë leje Kryetarit të shtetit tuaj kur hyni në lojërat e grupit të strukturuar diplomatik për të diskutuar dekretet e Kryetarit të një shteti që e ka shpallur Pavarësinë që në vitin 1912?!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.