Ylli popit Gary Glitter i dënuar për pedofili lirohet nga burgu

0 91

Glitter, 78 vjeç, emri i vërtetë i të cilit është Paul Gadd, u dënua në vitin 2015 për tentativë përdhunimi, katër akuza për sulm të pahijshëm dhe një për marrëdhënie seksuale me një vajzë nën 13 vjeç.

Në atë kohë, gjykatësi tha se ishte e qartë se viktimat e tij “ishin të gjitha të prekura thellësisht” nga abuzimi. Glitter ishte një nga yjet më të mëdhenj të muzikës në vitet 1970.

Gjatë dënimit, gjykatësi Alistair McCreath tha se ai nuk mund të gjente “asnjë provë të vërtetë që” Gadd kishte shlyer krimet e tij.

“Ju i keni bërë të gjitha dëme reale dhe të qëndrueshme dhe e keni bërë këtë për asnjë arsye tjetër veçse për të përfituar kënaqësi seksuale për veten tuaj të një lloji krejtësisht të papërshtatshëm”, tha ai.

Gadd kishte qenë në kulmin e famës së tij kur sulmoi dy vajza të moshës 12 dhe 13 vjeç pasi i ftoi në prapaskenë në dhomën e tij të zhveshjes.

Viktima e tij më e re kishte qenë më pak se 10 vjeç kur ai u fut në shtratin e saj dhe u përpoq ta përdhunonte në vitin 1975.

Gjykatësi McCreath e përshkroi abuzimin e Gadd ndaj një vajze nën 10 vjeç si “të tmerrshëm” dhe thase është e vështirë të mbivlerësohet shthurja e kësaj sjelljeje të tmerrshme.

Gadd i kishte mohuar akuzat kundër tij, por u shpall fajtor pas një gjyqi që zgjati tre javë.

Ai ishte mbajtur në HMP The Verne, një burg i kategorisë C të sigurisë së ulët në Portland, Dorset dhe u lirua automatikisht në gjysmë të dënimit të tij.

Akuzat kundër Gadd dolën në dritë vetëm vite më vonë kur ai u bë personi i parë që u arrestua nën Operacionin Yewtree , hetimi i nisur nga Met pas skandalit Jimmy Savile.

Michael Orchard, nga Operacioni Yewtree, tha se Gadd ishte një “grabitqar seksual i zakonshëm që përfitonte nga statusi i yllit që i ishte dhënë”.

Gadd, duke interpretuar si Gary Glitter, ishte një nga yjet më të mëdhenj të glam rock në Mbretërinë e Bashkuar të viteve 1970.

Leave A Reply

Your email address will not be published.