Vaksina në tetor? Ja çfarë thonë imunologët zviceranë

0 213

Në 2020 apo në 2021, apo kur? Vaskina që do të luftojë Covid-19 është gati në tetor, kjo sipas imunologëve zviceranë. Në verë vaksina mund të jetë gati të për t’u testuar për t’u aplikuar më pas në popullsinë zvicerane nga fillimi i muajt tetor.

Martin Bachmann, profesor imunolog në universitet, përmes një konferencë për shtyp online me gazetarët në Kombet e Bashkuara, tha se duke drejtuar një grup ekspertësh që vijnë nga universitete të ndryshme zvicerane për zhvillimin e një vaksine të ashtuquajtur si e sintetizuar gjenetikisht dhe që bazohet në qeliza të ngjashme me ato të virusit.

Sipas ekspertit, Covid-19 është gjenetikisht i qëndrueshmë, në krahasim me viruset e tjera dhe me shumë mundësi nuk do të kërkojë më shumë se një vaksinë për një kohë të gjatë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.