Stoltenberg i vendosur: Suedia dhe Finlanda do t’i bashkohen bllokut të Aleancës

0 69

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg ka deklaruar se Suedia dhe Finlanda do t’i bashkohen zyrtarisht bllokut në vitin e ri.

Megjithatë Stoltenberg nuk ka dhënë një datë të saktë se kur do të ndodhte, por shtoi se ishte i sigurt se procesi i ratifikimit do të finalizohet në kohën e duhur.

Suedia dhe Finlanda aplikuan për anëtarësim në NATO në maj për shkak të luftës së Rusisë kundër Ukrainës.

Turqia deri më tani ka refuzuar të ratifikojë protokollet e pranimit për t’i hapur rrugën atyre për t’u anëtarësuar në NATO.

Leave A Reply

Your email address will not be published.