Shqipëri/Gruaja padit burgjet, zbulohet akuza

0 468

Rreth 400 të burgosur kanë përfituar nga lejet e përkohshme por një grua iu drejtua gjykatës administrative duke paditur Drejtorinë e Përgjithshme të Burgjeve me kërkesën që bashkëshorti dhe djali t’i kthehen në shtëpi.

Sadete Joca pretendon se burgjet i dhanë leje të përkohshme një të dënuari tjetër ndaj të cilit rëndojnë të njëjta akuza dhe se nuk kanë ndjekur të njëjtin standard dhe për bashkëshortin dhe djalin e saj, pjesëtarë në të njëjtën dosje. Gruaja i kërkon gjykatës të urdhërojë burgjet që të veprojnë siç vendosën për Përparim Luzin i bashkë akuzuar me familjarët e saj. Bashkim dhe Albi Joca si dhe Përparim Luzi u shpallën fajtorë për çështje droge.

Gruaja nga fshati Vakumanë ka dyshimet e saj. “Tani kjo nuk do mend ata duhet të kenë paguar ne nuk kemi mundësi, ai ka lokal ne jemi fukarenj. Unë jetoj e vetme në majë të malit, mirë që të drejtë nuk u treguan, por të paktën të m’i kthejnë, të më ndihmojnë gjatë këtyre muajve me punët e fshatit”.

Gjatë gjykimit, babë e bir u treguan bashkëpunues me drejtësinë dhe treguan emrin e personit që u kishte kërkuar të transportonin rreth 60 kg kanabis. Personi te i cili ata drejtuan gishtin është Përparim Luzi, që u dënua bashkë me ta dhe që me gjithë rrethanat e njëjta, ai do të qëndrojë në shtëpi deri në mbyllje të pandemisë, ndryshe nga dy të tjerët qe u refuzuan nga autoritetet. /TCH/

Leave A Reply

Your email address will not be published.