Shkon në 35 mijë numri i të vdekurve prej tërmetit në Turqi dhe Siri

0 79

Tragjedia në Turqi dhe në Siri vijon të marrë përmasa akoma më katastrofike për shkak të tërmeteve të njëpasnjëshme të ndodhura një javë më parë.

Bilanci i viktimave ka shkuar në 35 mijë, duke shënuar kështu tragjedinë më të madhe të shekullit në Turqi, por edhe një nga më të mëdhatë në botë në dekadat e fundit.

Mes rrënojave të ndërtesave vijojnë kërkimet për të gjetur ende të gjallë, megjithëse shpresat janë thuajse të shuara, pasi temperaturat e ulëta dhe koha e madhe e kaluar e bëjnë shumë të vështirë.

Pas mbylljes së këtij procesi, në Turqinë e Jugut do të përballen me pasoja të frikshme ekonomike, pasi një numër i jashtëzakonshëm banesash janë shembur, teksa për një kohë të gjatë nuk mund të flitet për jetë normale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.