Shifra alarmante, ajri i ndotur po vret fëmijët çdo ditë e më shumë

0 42

Ndotja e ajrit po shkakton shifra alarmante të vdekjeve të foshnjave. Sipas një studimi global, të paktën një milion lindje bebesh të vdekura çdo vit në botë shkaktohen nga ndotja e ajrit.

‘The Guardian’ shkruan se gjysma e totalit të lindjeve të vdekura në të gjithë botën shkaktohen nga ekspozimi ndaj mikropjesëzave plastike apo metalike me mase 2.5 mikron ose me shume, që kryesisht prodhohen nga karburantet fosile.

Studimi përfshinte 137 shtete në Azi, Afrikë e Amerikën Latine, ku ndodh dhe numri më i madh i lindjeve të vdekura, thotë studimi, i cili bazohet në të dhënat e më shumë se 45,000 lindjeve të vdekura dhe të suksesshme.

Leave A Reply

Your email address will not be published.