SHBA nuk toleron kompaninë suedeze – E gjobit me 1 miliard dollarë për korrupsion

0 451

Kompania suedeze Ericsson do të paguajë mbi 1 miliard dollarë për të zgjidhur hetimin e korrupsionit në SHBA.

Departamenti i Drejtësisë i SHBA-së tha se kompania kishte “pranuar në një fushatë disavjeçare korrupsionin në pesë vende për të forcuar kontrollin e saj në biznesin e telekomunikacionit”.

Kompania është një nga prodhuesit më të mëdhenj në botë të pajisjeve të rrjetit celular. Në shtator, ajo tha se kishte lënë mënjanë 1.2 miliard dollarë për të mbuluar dënimet e mundshme që rrjedhin nga hetimi amerikan.

Gjoba përfshin në total një dënim penal prej 520 milion dollarësh për departamentin e drejtësisë dhe një pagesë prej 540 milion dollarë për Komisionin e Sigurimeve dhe Shkëmbimeve.

Deklarata thoshte se Ericsson kishte rënë dakord të paguante dënimin për të “zgjidhur hetimin e qeverisë për shkeljet e Ligjit të Praktikave të Korruptuara të Huaja që rrjedhin nga skema e kompanisë për të bërë dhe regjistruar në mënyrë të padrejtë dhjetëra miliona dollarë në pagesa të pahijshme në të gjithë botën. ”

“Deklarimi i fajit dhe dorëzimi i mbi një miliardë dollarëve në dënime të kombinuara duhet të komunikojnë qartë për të gjithë aktorët e korporatës që bëjnë biznes në këtë mënyrë nuk do të tolerohen” është shprehur departamenti i drejtësisë në SHBA. (BBC)

 SCAN

Leave A Reply

Your email address will not be published.