Qeveria amerikane shqyrton mbi 500 raporte pët UFO-T

0 60

Qeveria amerikane po shqyrton 510 raporte për UFO-t, mbi trefishin e numrit të dosjeve të vitit 2021.

Ndërsa shumë prej këtyre fenomeneve u shkaktuan nga dronët ose balonat, qindra mbeten të pashpjegueshme, sipas një raporti të publikuar të enjten.

Raporti i vitit 2022 nga Drejtori i Inteligjencës Kombëtare (DNI) thoshte se 247 “dukuri anormale të paidentifikuara” ose raporte UAP janë dorëzuar nga qershori i vitit 2021, kur zbuloi se kishte të dhëna për 144 shikime të objekteve të dyshimta.

Përveç kësaj, thuhet në raport, 119 dukuri të tjera që ishin varrosur në të dhënat e vjetra të 17 viteve të fundit ishin zbuluar, duke e çuar numrin në 510 në total.

Shumica e raporteve të reja vijnë nga pilotët e Marinës dhe Forcave Ajrore të SHBA-së, tha ai.

Prej tyre, afro 200 kishin shpjegime: ishin balona, ​​drone ose të ashtuquajturat “rrëmuja ajrore”, e cila mbulon zogjtë, ngjarjet e motit dhe qeset plastike të ajrit.

Por të tjerat nuk janë shpjeguar sipas dokumentit të DNI, një version i paklasifikuar i një raporti të dorëzuar në Kongres.

Leave A Reply

Your email address will not be published.