Papa Françesku: Virusi i luftës është më i vështirë për t’u mposhtur sesa pandemia

0 67

“Ndërsa është gjetur një vaksinë për Covid-19, nuk janë gjetur ende zgjidhje adekuate për luftën”, shkruan Papa Françesku në mesazhin e tij vjetor për ditën botërore të paqes që festohet më 1 janar, shkruan la repubblica.

Pas shqyrtimit të ndikimit social, ekonomik dhe shpirtëror të pandemisë, Papa vëren në mesazhin e tij se “kur guxuam të shpresonim se më e keqja së pandemisë Covid-19 kishte kaluar, ndodhi një fatkeqësi e re e tmerrshme” mbi njerëzimin.

“Kemi dëshmuar shfaqjen e një fatkeqësie tjetër: një tjetër luftë, pjesërisht e krahasueshme me Covid-19, por gjithsesi e nxitur nga zgjedhjet e njerëzve.

Sigurisht, kjo nuk është epoka pas Covid-it që ne prisnim apo prisnim. Në fakt, kjo luftë, së bashku me të gjitha konfliktet e tjera anembanë globit, përfaqëson një disfatë për mbarë njerëzimin dhe jo vetëm për palët e përfshira drejtpërdrejt. Ndërsa është gjetur një vaksinë për Covid-19, zgjidhjet adekuate nuk janë gjetur ende për luftën,” tha Papa.

Sigurisht. virusi i luftës është më i vështirë për t’u mposhtur se ai që prek trupin e njeriut, sepse nuk vjen nga jashtë, tha Papa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.