New York Times zbulon planet e Moskës / Forcat e Putinit u urdhëruan të ishin në periferi të Kievit 13 orë pas nisjes së pushtimit

0 61

Trupat ruse u urdhëruan të ishin në periferi të Kievit 13 orë pas fillimit të pushtimit të Moskës, sugjeron një hetim.

Plani i zbuluar i Vladimir Putin për të kapur kryeqytetin e Ukrainës tregon se sa besim kishte ai në forcat e Moskës në shkurt.

Në planet e pushtimit të marra nga New York Times, trupave ajrore që u derdhën në Ukrainën veriore nga Bjellorusia më 24 shkurt, iu tha të niseshin në orën 1:33 të mëngjesit dhe të ishin në buzë të Kievit, 140 milje larg, në orën 14:55 të asaj dite.

Planet tregojnë se një njësi e Regjimentit të 26-të të Tankeve pritej të kalonte kufirin me Ukrainën dhe të luftonte drejt një pike përtej lumit Dnipro 250 milje larg brenda 24 orëve.

Por në realitet, plani i Putinit për të pushtuar kryeqytetin në shkurt dështoi dhe 10 muaj pas luftës, Kievi ende kontrollohet nga forcat ukrainase.

New York Times raporton se planet e pushtimit urdhëruan gjithashtu trupat të vrapojnë qindra milje nëpër Ukrainë nga drejtime të shumta.

Hetimi shton se ushtarët rusë kanë shkuar në betejë me udhëzimet e rrëmbyera nga Wikipedia për armë që mezi dinë t’i përdorin dhe disave nuk u jepet fare harta.

Që nga shkurti, Rusia ka pësuar një sërë pengesash në fushën e betejës, duke rezultuar në tërheqje nga zonat përreth Kievit, Kharkiv dhe së fundmi nga qyteti i Kherson, duke bërë që Putini të thërrasë rezervistët.

Ndërsa plani për të marrë Kievin në shkurt dështoi, ukrainasit kanë frikë se Putini mund të planifikojë një shtytje të madhe që mund të përfshijë përpjekjet për të kapur sërish kryeqytetin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.