Në burgun ku rojet shihnin qelitë nga një pozicion i vetëm (FOTO)

0 145

Mediet e huaja, kanë publikuar imazhe të frikshme të burgut të braktisur të shekullit të 19-të në Francë me një dizajn shumë të frikshëm. Ka pak vende në të gjithë Francën si ky burg i braktisur i shekullit XIX. Mësohet se këto fotografi janë shkrepur nga fotografi francez Romain Veillon brenda burgut në qytetin Autun, i cili ka një dizajn shumë të frikshëm ku janë mbajtur të burgosurit vite më parë.

Kjo formë cilindrike e burgjeve si kjo u mundëson rojeve të shohin të gjitha qelitë nga një kënd i vetëm. Më tej mediat e huaja shkruajnë se prej 66 vjetësh ai nuk është më funksional, por burgu Autun në Francë është tashmë një monument kombëtar.

Ai nisi të ndërtohet në vitin e largët 1854 dhe u përfundua brenda dy vitesh dhe deri në 1956-ën, aty kanë vuajtur dënimin me mijëra të burgosur. Ajo që e bën të veçantë këtë burg është forma e tij cilindrike, që i jepte mundësi gardianëve të kishin një pamje nga të gjitha qelitë në çdo pozicion që ata ndodheshin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.