Misionet “low cost” të NASA-s për të studiuar sekretet e universit

0 146

NASA kërkon të dijë sekretet e universit dhe po planifikon disa misione për t’i mësuar ato. Agjencia Hapësinore Amerikane ka ngritur një program të ri, të quajtur “Pionierët”.

Programi do të planifikojë katër misione të vegjël astrofizikë, të cilët do të kërkojnë të mësojnë çfarë e bën të mundur ekzistencën e universit tonë.

Shkencëtarët po kërkojnë të eksplorojnë fenomene si zhvillimi i galaksisë, ekzoplanetet dhe bashkimin e yjeve. Këto janë të gjitha ide të mëdha shkencore, por NASA thotë se planifikon që të t’i realizojë ato me kosto të ulët, maksimumi 20 milionë dollarë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.