KESH informacion mbi situatën në kaskaden e Drinit: Ja sa kanë shkuar prurjet dhe shkarkimet

0 71

Reshjet e ditët të fundit kanë përmirësuar edhe situatën e prurjeve në kaskadën e Drinit. Sipas Korportatës Elektroenergjitike Shqiptare thotë se prurjet totale janë 2895 metër kub në sekondë, shkarkimi i portës në HEC-in e Vaut të Dejës është 1000 metër kub në sekondë.

KESH po ashtu thotë se “prodhimi i energjisë në kaskadë përmbush totalisht kërkesën e OSHEE/FTL për furnizim me energji elektrike për konsumin vendas”.

PËRDITËSIM I SITUATES NË KASKADËN E LUMIT DRIN

👉 Korporata Elektroenergjetike po monitoron nivelin e ujrave si dhe prurjet në kaskadën e lumit Drin.

👉Të dhënat e ⏱️ 10:00 janë:

📌Prurjet natyrore totale në kaskadë: 2895 m3/s,

📌Shkarkimet: 1000 m3/s nga shkarkimi i portës në HEC Vau i Dejës

📈Nivelet e liqeneve në ⏱️10:00 :

📌Fierza 271.42 mmnd

📌Koman 173.62 mmnd

📌Vau i Dejës 75.40 mmnd

Prodhimi i energjisë ⚡️në kaskadë përmbush totalisht kërkesën e OSHEE/FTL për furnizim me energji elektrike 💡për konsumin vendas.

Leave A Reply

Your email address will not be published.