Ja si PD-ja votoi kundër Marsida Xhaferllarit në 2012 për kryetare e KQZ

530

Këto ditë gjithë shpura medatike e PS-së dhe Rilindja kanë dalë kundër kandidaturës së ligjshme të Marsida Xhaferllarit për në Gjykatën Kushtetuese, me argumentin se ajo është afër PD-së. Por e vërteta qëndron ndryshe. Në vitin 2012, kur në pushtet dhe shumicën e vendeve në Kuvend e kishte PD, zj. Xhaferllari kandidonte për kryetare e KQZ. Ajo mori më pak vota se kandidatët e tjerë dhe nuk u zgjodh në këtë post, pasi PD nuk e mbështeti.

Në votimin për kreun e KQZ me 11 tetor 2012 ishin në garë Lefteri Lleshi dhe Marsida Xhaferrllari. Partia Socialiste, në atë kohë në opozitë, bojkoti votimin dhe procedura në parlament vijoi vetëm me votat e PD. Por edhe me PD që kishte votat e duhura, Marsida Xhaferllari nuk u zgjodh pasi konsiderohej jo afër PD.

Në këtë mënyrë bie dhe akuza kryesore e PS dhe kryeministrit se anëtarja e Gjykatës Kushtetuese e dekretuar nga Presidenti, se gjoja “është afër PD”. Nëse do ishte kështu nuk do rrëzohej si kandidaturë nga vetë demokratët 7 vjet më parë.

Lajmi i “Zërit të Amerikës” për votimin kundër Xhaferllarit në vitin 2012

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.