Gazeta gjermane Bild i përgjigjet presidentit kinez, Xi Jinping: “Ju po rrezikoni botën”

0 456

Gazeta gjermane BILD i është përgjigjur presidentit kinez Xi Jinping, duke thënë se Kina po rrezikon botën.

BILD përmend edhe fakte se përse Kina është duke rrezikuar sot mbarë globin.

Përgjigja e gazetës gjermane BILD ndaj presidentit kinez Xi Jinping”:

I dashur Presidenti Xi Jinping

Ambasada juaj në Berlin më është drejtuar në një letër të hapur sepse ne kemi pyetur në gazetën tonë BILD nëse Kina duhet të paguajë për dëmin masiv ekonomik që virusi i koronës po i shkakton botës.

Më lejoni të përgjigjem:

  1. Ju sundoni me mbikëqyrje. Ju nuk do të ishit president pa mbikëqyrje. Ju monitoroni gjithçka, çdo qytetar, por nuk pranoni të vëzhgoni tregjet me sëmundje në vendin tuaj.

Ju mbyllni çdo gazetë dhe faqe interneti që është kritike për rregullin tuaj, por jo stendat ku shitet supa e lakuriqit të natës. Ju jo vetëm që po monitoroni njerëzit tuaj, ju po i rrezikoni ata – dhe bashkë me ta, pjesën tjetër të botës.

  1. Mbikëqyrja është një mohim i lirisë. Dhe një komb që nuk është i lirë, nuk është krijues. Një komb që nuk është inovativ, nuk shpik asgjë. Kjo është arsyeja pse ju e keni bërë vendin tuaj kampion botëror në vjedhjet e pronës intelektuale.

Kina pasurohet me shpikjet e të tjerëve, në vend që të shpikë vetë. Arsyeja pse Kina nuk rinovohet dhe nuk shpik është se ju nuk i lini të rinjtë në vendin tuaj të mendojnë lirshëm. Ajo që është regjistruar si eksporti më i madh i Kinës (që askush nuk donte ta kishte, por që megjithatë ka shkuar nëpër botë) është Korona.

  1. Ju, qeveria juaj dhe shkencëtarët tuaj duhet të keni ditur shumë kohë më parë se Korona është shumë infektive, por ju e latë botën në errësirë ​​për këtë. Ekspertët tuaj të lartë nuk u përgjigjën kur studiuesit perëndimorë kërkuan të dinin se çfarë po ndodhte në Ëuhan.

Ju ishit shumë krenarë dhe tepër nacionalistë për të thënë të vërtetën, për të cilën mendonit se ishte një turp kombëtar.

  1. “Ëashington Post” raporton se laboratorët tuaj në Ëuhan kanë hulumtuar viruset korona në lakuriqë, por megjithëse ruajnë standardet më të larta të sigurisë. Pse laboratorët tuaj toksikë nuk janë aq të sigurt sa burgjet tuaja për të burgosurit politikë?

Dëshiron ta shpjegosh këtë për gratë e veja, vajzat, djemtë, burrat, prindërit e viktimave të Koronës në të gjithë botën?

  1. Në vendin tuaj, qytetarët tuaj janë duke pëshpëritur për ju. Fuqia juaj po shkatërrohet. Ju keni krijuar një Kinë të pakapërcyeshme, jo transparente. Para Koronës, Kina njihej si një shtet mbikëqyrjeje. Tani, Kina njihet si një shtet mbikëqyrës që infektoi botën me një sëmundje vdekjeprurëse.

Kjo është trashëgimia juaj politike. Ambasada juaj më thotë se nuk po dëshmon “miqësinë tradicionale të popujve tanë“. Unë mendoj se ju e konsideroni atë një “miqësi” të shkëlqyeshme kur tani dërgoni me bujari maska ​​në të gjithë botën. Kjo nuk është miqësi, unë do ta quaja atë imperializëm të fshehur prapa një buzëqeshje – një kalë Troje.

Ju planifikoni të forconi Kinën përmes një plage që eksportuat. Ju nuk do të keni sukses. Korona do të jetë fundi juaj politik, herët a vonë.

Juaji sinqerishtJulian Reichelt

Leave A Reply

Your email address will not be published.