Arabia Saudite vendos masa të rrepta: Haxhi jo i hapur për pelegrinët ndërkombëtarë

0 374

Arabia Saudite, ka bërë me dije këtë të hënë protokollet shëndetësore për të parandaluar përhapjen e Covid-19 në sezonin e haxhit 2020, ku do të ndalohen duke ndaluar mbledhjet dhe takimet midis pelegrinëve.

Arabia Saudite tha se vetëm 1,000 pelegrinë do të lejohet që ta performojnë udhëtimin për në Mekë këtë vit për shkak të pandemisë së Covid-19. Haxhi nuk do të jetë i hapur për pelegrinët ndërkombëtarë.

Prekja e Qabes, siti më i shenjtë në Islam, do të ndalohet gjatë haxhit këtë vit dhe një hapësirë ​​sociale në distancë prej një metër e gjysmë midis secilit pelegrin gjatë riteve, duke përfshirë edhe lutjet.

Hyrja në vendet e shenjta të haxhit në Mona, Muzdalifah dhe Arafat do të jetë e ndaluar për ata që nuk kanë leje qëndrimi, po ashtu e detyruar do të jetë vendosja e maskës si për haxhilerët ashtu edhe për organizatorët.

Leave A Reply

Your email address will not be published.