A është partneri juaj tepër posedues? Merrni parasysh këto 4 shenja për ta identifikuar atë

0 23

Një nga problemet kryesore me të cilat çiftet përballen në një marrëdhënie është posesiviteti. Kjo mund ta kthejë një person në një kontrollues toksik, nëse nuk arrinë ta njohësh në kohë.

Disa nga shenjat që tregojnë se partneri juaj është posesiv janë:

Mërziten kur takoni njerëz të tjerë

Partnerët posedues duan që ju të kaloni gjithë kohën e tyre me ta. Ata nuk do t’ju lejojnë të takoni njerëz të rinj, pasi mendojnë se përshtypja e tyre për ju mund të jetë më e mirë se e tyre. Kjo përfundimisht i bën ata të mendojnë se ju mund të preferoni të kaloni kohë me njerëz të rinj sesa ata.

Ju dërgojnë mesazhe gjatë gjithë ditës

Njerëzit posedues nuk do të lejojnë që partneri i tyre t’i dërgojë mesazh dikujt tjetër, përveç atyre. Mbajtja e tyre e angazhuar është mënyra e tyre për të kufizuar ndërveprimin me të tjerët. Ju gjithmonë do të merrni mesazhet e tyre, duke pyetur vendndodhjen tuaj dhe çfarë po bëni. Mosrespektimi i kufijve dhe hapësirës personale është një shenjë e madhe e një partneri posesiv.

Duke u mërzitur për të kërkuar hapësirë

Ushtrimi i hapësirës personale është shumë i rëndësishëm në një marrëdhënie. Për t’u rritur së bashku si çift, duhet të rriteni edhe individualisht. Për këtë, është shumë e rëndësishme të kaloni kohë me veten për t’u bërë më i vetëdijshëm dhe për të punuar me të metat tuaja. Nëse partneri juaj nuk ju lejon të ushtroni hapësirën tuaj personale, atëherë ai mund të jetë një partner jashtëzakonisht posesiv.

Të kesh pritshmëri jorealiste

Partneri juaj mund të presë që ju t’i përgjigjeni thirrjes suaj në zilen e parë dhe të jeni në vendndodhjen tuaj në kohën e saktë që i keni kërkuar të mbërrijë. Kjo mund të jetë një shenjë e madhe e posesivitetit, pasi ata janë gjithmonë të shqetësuar për vendndodhjen tuaj. /Psikologjia

Leave A Reply

Your email address will not be published.