6 kërkesat e Putinit për t’i dhënë fund luftës në Ukrainë

0 133

Prej 20 ditësh Rusia vijon agresionin ushtarak në Ukrainë, ndërsa negociatat ende nuk kanë arritur një marrëveshje për ndaluar luftimet.

Që nga 14 marsi 2021, civilët e vrarë nga lufta në Ukrainë arrijnë në 636, nga të cilët 46 janë fëmijë sipas të dhënave të Organizatës së Kombeve të Bashkuara. 1125 persona të tjerë janë plagosur , 62 prej tyre të mitur.

Po cilat janë kërkesat e Putinit ndaj Ukrainës?

1-Mos u anëtarësoni në NATO dhe merrni një pozicion neutral.

2-Rusishtja duhet të jetë gjuha e dytë zyrtare e Ukrainës, ligjet që e ndalojnë atë duhet të hiqen.

3-Njohja e Krimesë si territor rus.

4-Të njohë pavarësinë e Republikave Popullore të Donetskut dhe Luhanskut.

5-Çmilitarizimi i Ukrainës dhe braktisja e armëve që mund të jenë një kërcënim për Kremlinin.

6-Ndalimi i partive dhe organizatave ultra-nacionaliste në Ukrainë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.