35 emra vajzash, që nënkuptojnë ”hënë”

0 188

Hëna është një objekt i mrekullueshëm qiellor që buron dritë në errësirë dhe rrotullohet rreth tokës, në faza të ndryshme. Ajo e ka frymëzuar njerëzimin që në lashtësi. Madhësia, forma, pozicioni dhe pamja që ofron, janë kaq të bukura, sa i ka bërë njerëzit ta adhurojnë atë që në kohërat antike. Më poshtë gjeni një listë me emra vajzash, që nënkuptojnë “hënën” në gjuhë të caktuara, ose kanë një lidhje me të.

1. Luna
2. Neoma
3. Elara
4. Hala
5. Amaris
6. Jaci
7. Larissa
8. Lucine
9. Candra
10. Hakidonmuya
11. Kamaria
12. Deva
13. Diana
14. Artemis
15. Cynthia
16. Delia
17. Phoebe
18. Selena
19. Aisha
20. Alcmene
21. Aysun
22. Aylin
23. Aysu
24. Maha
25. Mahina
26. Purnima
27. Zelenia
28. Nokomis
29. Jyotsna
30. Portia
31. Mona
32. Badriyah
33. Arianrhod
34. Helene
35. Thalassa

Leave A Reply

Your email address will not be published.